Spiegelbollen is een van de oudste disco effecten van de afgelopen 80 jaar en nog steeds populaire op feesten en evenementen. Spiegels en spiegel objecten geven een locatie sfeer en magie op een locatie of voorstelling. De beste plaats voor een spiegelbol is in het midden van de zaal, dat geeft het mooiste effect.  

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van spiegel objecten zoals: Bollen – Cilinders – Halve bollen, om op te hangen – staande bollen en voor wandmontage. Spiegelbollen zijn leverbaar met zilveren spiegels – gouden spiegels en zwarte spiegels. Spiegelbollen zijn leverbaar met een diameter van 5 cm tot 150 cm.

Spiegelbollen zijn er met echte spiegel en kunststof spiegel, de laatste geeft een minder effect als de bollen met echte spiegel. Dan zijn er de bollen met spiegels van 5 x 5 mm of 10 x 10 mm, hoe kleiner de spiegel hoe meer stralen je krijgt. Om de sfeer te verhogen en het mooiste effect te krijgen gebruik je natuurlijk ook een rookmachine.   

De keuze van de bol hangt ook een beetje af van de grote van de ruimte waar je de bol gaat ophangen en ook welke snelheid de motor loopt. Er zijn motoren met een vaste snelheid en motoren die via DMX kan aansturen. Hoe groter de afmeting van de spiegelbol is hoe langzamer je motor moet laten lopen, als de bol te snel draait gaat het magische effect verloren en kan storend zijn. Motoren met een draagvermogen van 5 tot 500 kg.

Het aanlichten van een spiegelbol doe je met een spot met een smalle bundel, de afstand tussen de spot en de bol is ook belangrijk om het beste effect te krijgen. Vroeger waren daar alleen de puntspot voor met of zonder kleurwiel, nu met LED verlichting heeft u meer keuze in spots en kleuren.  

Heeft u niet de mogelijkheid om de spiegelbol op te hangen dan is er een speciale beugel om de spiegelbol op statief te plaatsen. Deze beugel is er voor spiegelbollen met een maximale afmeting van 50 cm.

Spiegelbollen & spiegel decoraties

!